Direktlänk till inlägg 3 april 2009

WHEATENSNACK

Av chris - 3 april 2009 09:25

Tack för alla inlägg, mail, SMS, och telfonsamtal.

Det är tydligt att ett forum saknas nu när gästboken stängts.

Tills något annat startas får ni gärna använda denna blogg till att diskutera och påannonsera allt som rör Wheaten.

Alla personliga påhopp kommer att tas bort, annars är det fritt fram att lyfta vad ni vill. 

Chris

 
 
Ingen bild

öööhhh

3 april 2009 13:44

Ursäkta mig, men är det inte det denna sida är till för, personliga påhopp alltså, fast bara från dig då?. Du startade ju bloggen enbart för att få sprida lite skit om enskild person.
Men jag håller med om att det behövs någon sida för att diskutera och ventilera sina tankar och åsikter, men jag ser inte din sida som den ultimata direkt, eftersom den startades just med att provocera.

 
Kristina

Kristina

4 april 2009 11:08

Såg ni programmet om hundavel från England?? Man blir så förbannad och ledsen, upprörd helt enkelt!!
Jag hoppas verkligen inte våran ras är påväg åt samma öde.
Ha en riktigt bra helg i det vackra vädret!!
Kram

http://kristinas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Annica

5 april 2009 15:20

Såg att även sidan med information om vilka hundar som gett PNP lagts ner. Varför inte lägga ner hela hemsidan???!

 
Ingen bild

Marie-Louise w

5 april 2009 17:21

Konstigt om man lägger ner sidan om PNP när man i wheatenbladet går ut med att man vill ha in mera info ang drabbade hundar. Det bli ju lite dubbal signaler.

 
Ingen bild

Chris

5 april 2009 17:26

Jag antar att det är fler än jag som reagerat på reportaget i Dokument Utifrån angående hundavel i England. Det är tragiskt att se hur hundar lider pga rena defekter som uppfödarna skapat. På vår egen ras Irish Soft Coated Wheaten terrier finns det uppfödare som försöker att skapa en egen typ med fel som är helt diskvaliserande om man ser till den rasstandard som Irländarna har tagit fram. Föd upp friska och sunda hundar som ger glädje till sina ägare inte enbart hundar för utställning.

 
Ingen bild

AA

5 april 2009 17:35

Såg också programmet och tyvärr är stora delar av vår ras på samma väg. De sk blandade linjerna består till stora delar av linjer från USA och England och dessa linjer är precis lika hårt inavlade som de hundar som visades i programmet.

PNP kommer från mycket hårt inavlade engelska linjer från början. Där gjorde man mor-son, far-dotter och hel- o halvsyskonparningar inte bara en gång utan i flera generationer. Avkommor ur dessa hårt inavlade hundar exporterades sedan till bla USA, Finland o Sverige och grundlade aveln av den sk. Anglo-Amerikanska typen som blev och fortfarande är en mycket populär utställningshund. Det är ättlingar till dessa hundar som man idag blandar med irländska hundar för att få ner inavelskofficienten och få in lite friskt blod, men de anlagsbärande hundarna finns kvar i stamtavlorna, inte bara en gång utan i många fall tio och ännu fler gånger beroende på hur långt bak man tittar. Sedan blir man förvånad när ett nytt fall av PNP dyker upp? Att inte offentligöra anlagsbärarna är ju helt i linje med vad uppfödarna till dessa hundar vill.

En annan sak med den sk. moderna Wheaten är att man har avlat för kortare och mer fyrkantiga hundar, detta gör att valpkullarna blir mindre och istället för 8-9 valpar får de här hundarna bara plats med 4-5 valpar, ofta inte ens det, i sin korta kropp. Och pälsen skall vi bara inte prata om. Från att ha varit en lättskött, smuts- och vattenavvisande päls har de flesta av dagens vinnande hundar en päls som är raka motsatsen, men med urtunningssax och glansmedel fås dom att likna orginalpälsen.

Men det är ju dessa blandade hundar som vinner på utställningarna!
Ja, just det!

 
Ingen bild

S

5 april 2009 18:35

Först vill jag bara upplysa om att PNP sidan finns fortfarande på Wheatenklubbens sida.

Jag har två wheaten, en med den tunnare pålsen och en med den tjocka båda pälsarna är lättskötta, vågiga och helt utan underull, alla tjockare pälsar är inte fel.

 
Ingen bild

Besviken

5 april 2009 19:58

PNP sidan finns kvar ja, MEN ingen snabblänk utan man får klicka sig vidare och leta efter den, varför kan man fråga sig ? För att dölja att PNP finns i rasen ?

Vilket fantastiskt jobb Lena Tamm har gjort med hemsidan, byggde upp sidan så proffsigt och uppdaterade så snabbt, men nu är den ett sjunkande skepp och det är sorgligt att se hur den förstörs ytterligare för var dag som går. Inga stamtavlor på nya valphänvisningar.

Angående den nya listan, wheatensnack, kan man ju undra varför det ska till ytterligare en lista när det redan finns wheatenlistan och uppfödarlistan sedan tidigare ? Och hur mycket skrivs på uppfödarlistan ? Den kan ju läggas ner istället för gästboken.

Denna nya styrelse blir allt mer diktatorisk, och det upplevde jag aldrig att den gamla var.

 
Ingen bild

AA

6 april 2009 09:35

Till besviken, tydligen behövs den här listan eller i alla fall någon typ av forum som alla kan vara med på. wheatenlistan kan man ju inte gå med i och uppfödarlistan är ju bara för uppfödare.

Till S vill jag bara säga att pälsen skall vara riklig, tjock eller tät eller vad man nu vill kalla det så den skyddar mot väder o vind. Det är inte tjockleken som är fel utan kvaliten. En pälskvalite som suger åt sig smuts o väta är fel vare dig den är tjock eller tunn.

 
Ingen bild

Stefan

6 april 2009 10:43

Wheatensnack... men hallå vad kommer det att bli? Klubben för inbördes beundran."Denna lista modereras av klubben och alla som vill föra en vettig diskussion om rasen i positiv anda är välkomna som medlemmar." Har du en annan åsikt än SWTK styrelsen får du inte vara med, eller?

I övrigt vill jag bara säga att Lena Tamm ska ha en stor eloge för all tid och engagemang hon lagt ned på hemsidan mm. Nu ser ju hemsidan rent fördj...g ut! Synd att se ett sådant jättearbete förstöras! Jag vill även hälsa den gamla styrelsen och de som jobbat med raskompendium mm, att ni gjort ett superjobb!

 
Ingen bild

Chris

6 april 2009 11:26

Hej Stefan
Tack för din kommentar, men den här listan är inte klubbens utan en helt privat blogg som jag startade efter ett årsmöte.
Alla är välkomna att skriva här även styrelsen. Kommentarerna är öppna och så länge man inte hänger ut enskilda personer med namn (personliga påhopp)så kommer jag inte att ta bort några inlägg.
Man får också vara anonym eller gå ut med sitt namn om man står för det man skriver om.

Chris

 
Ingen bild

Stefan

6 april 2009 12:15

Hej igen!

Jag skriver inte om den här sidan utan om den nya listan (Wheatensnack).

 
Kristina

Kristina

6 april 2009 16:42

Om man trycker på "Angående gästboken" på Wheatensidan så finns det en ny "Wheatensnack" som har startat där. Den ska visst vara istället för Gästboken.
trevlig kväll!!

http://kristinas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bea

7 april 2009 09:12

Så typiskt för den nya styrelsen, att inte hitta på ett eget namn utan ta det som Chris redan har här. Man kan ju bara undra varför?

 
Ingen bild

Pisse-Nisses fru

7 april 2009 09:34

Tänkte gå in på wheatensidans wheatensnack" och titta lite. Vad som skrivs, tips kanske som jag har nytta av osv. blev förvånad att man måste vara medlem bara för att se innehållet, du kan sen inte bara bli medlem utan du måste bli godkänd också. Innebär det att -vem det nu är- kan bestämma vilka som får bli medlemmar? Om de vet att någon som vill bli medlem inte har samma åsikter eller någon de inte gillar inte får vara med? Skandal att man inte ens kan se vad som skrivs, som wheatenägare vill man ju få tips och nyheter utan att vara medlem hit och dit.
Tummen upp för din sida Chris. Här kan vi ju läsa om tips och nyheter om vi vill utan odkänt medlemsskap.

 
Ingen bild

Chris

7 april 2009 12:34

Hej Bea jag har samma funderingar som du tack för din kommentar.

 
Ingen bild

Besviken

7 april 2009 14:59

Ett wheatenforum finns ju redan på wheatenklubbens länksida, där man inte behöver vara medlem tror jag. Där finns ju en massa olika inriktningar att diskutera om, och även enbart läsa om man hellre vill det, men det är ingen vidare fart på det forumet så vad ska det nya forumet "Wheatensnack" kunna göra för skillnad ???

Att diskutera allt om rasen går ju inte heller när vi har så olika uppfattningar, det resulterar ju oftast endast i en massa pajkastning.
Så denna nya lista, som då ska kollas av styrelsen, lär ju bli en lista för de som har så svårt att tolka rasstandarden. Vi andra lär ju få våra inlägg raderade, för de anser ju att vi vet och kan ju inget om hur rasen egentligen ska se ut. Tjockpälsat, amerikansk päls och allt vad de nu kallar pälsarna för, anser de ju inte vara diskvalifiserande fel utan fullt korrekt !!

Så vad ska detta nya "Wheatensnack" kunna göra för nytta för att få mer sammanhållning och medverka till större sammarbete i rasen, tror styrelsen ?
Inte ett dugg, anser jag !!

Det "wheatensnack" jag pratar om är alltså inte Chris wheatensnack, utan styrelsens -bara för att vara övertydlig vad jag pratar om.

 
Ingen bild

Jag

7 april 2009 15:58

Ja, om man anmäler sig till SWTKs wheatensnack så måste man vara inloggad för att kunna läsa och skriva kommentarer....vilket innebär att man kan kolla vem som har skrivit vad! Kolla inloggning och jämför med inläggets tid så vet man vem...gillar det inte alls... De får nog allt tänka över detta igen!!! Hur var det nu - Alla har rätt att säga sin åsikt utan att bli hängda för det eller??? Var det inte så det hette innan??
Lena Tamm - vilket jobb du la ner på SWTKs hemsida innan och så himla bra den var (proffsig och snygg)! Nu ser den så himla rörig och dålig ut!

 
Ingen bild

Chris

7 april 2009 16:53

Tummen upp för Pisse-Nisses fru.
På den här bloggen är det demokrati som gäller. Här kan du ställa frågor, ge goda råd och ha åsikter utan att bli medlem. Här är det fritt att tycka angående vår ras. Det ända jag plockar bort är personliga påhopp.

 
Ingen bild

Jag

7 april 2009 17:16

Det gillar jag!!!

 
Ingen bild

Stigfinnaren

8 april 2009 23:28

Fan vad jag är sur för att Besviken hann före mig med att välja sin signatur. Jag är också besviken! Pissed off, förbannad, trött, ledsen... men inte förvånad.
Den nya klubbledningens Kim Jong Il-fasoner kommer nog tyvärr att kunna driva ganska många från rasen.
"Wheatenforum" är förstås också ett forum som kräver registering/inkoggning (och därmed kontroll av "rätt åsikter"). På det sättet avviker inte Wheatenforum från detta gängs egna "Wheatensnack". Läs inläggen och njut av den positiva andan. Som sagt associationerna går till Nordkorea och andra framåtsträvande länder som Uzbekistan där ledaren vet bäst och alla som tycker annorlunda tystas.
Seriös diskussion om vår ras problem, möjligheter och framtid får nog dessvärre föras utanför klubbens officiella forum.
Tack Chris för att du öppnat just ett sådant forum!
Sen är det ganska skönt med ett forum som spretar lite och kan handla om allt från dålig musik till varför inte Chris blivit miljonär på travet ännu.

 
Ingen bild

Besviken

9 april 2009 11:00

Jag tycker att det enda som kunde göras för att få lugn och ro och kunna arbeta med den korrekta typen, utan påhopp om hur fula de är och hur tunna pälsarna är och allt annat som de okunniga kommer med, är att dela på rasen och klubben som det pratas så mycket om.
ALLA skulle må bra av det, uppfödare som valpköpare. Aldrig något snack om vad som är rätt och fel, var och en går sin väg.
Alla uppfödare lär ju aldrig bli överens så vad finns det för alternativ egentligen ? Om bara den envisa personen på Irland kunde få arslet ur vagnen någon gång och öppna ögonen för vad som är problemet i rasen, så skulle det inte vara några problem att genomföra en delning.
Jag hoppas och ser fram emot att det kan bli en verklighet inom en snar framtid.

 
Kristina

Kristina

9 april 2009 17:57

Skickar en STOR Påskkram till er och alla vovvarna!!

http://kristinas.bloggagratis.se

 
Käth

Käth

10 april 2009 17:18

Anledningen till att man väljer att ha registrering/inloggning på ett forum är att man annars kommer att få en massa osmakliga inlägg som definitivt inte har med hundar att göra. Även virus sprids gärna via forum så det är i stort sett ett måste att alla som skall skriva inlägg måste godkännas annars kommer man att med stor säkerhet få stänga inom en snar framtid.

När det gäller SWTK och den nya styrelsen så kommer i alla fall jag inte att fortsätta vara medlem i klubben. Jag har egentligen ingen rätt att klaga över valen för jag har aldrig varit på ett årsmöte MEN jag har ingen lust att vara med i en klubb som vill ändra på rasens naturliga egenskaper. Är det så att originalvarianten inte passar så kan man ju alltid välja en annan ras som har ulligare päls, mildare temperament och mindre självständighet.

Man får verkligen hoppas att dom uppfödare som brinner för rasens irländska ursprung och som avlar på rent irländska linjer inte ger upp utan fortsätter, för det behövs!

http://irishwheaten.se

 
Ingen bild

Jag

11 april 2009 13:24

Jag blir så lessen när jag ser den proffsiga SWTK sidan försvinna och ersättas av...tja, jag vet inte vad! Snälla rara SWTK vad händer? Och kom inte och säg att den var dålig innan för det var den verkligen inte och skyll inte på skillnad mellan MAC och PC för det håller inte iheller....

 
Ingen bild

Besviken

11 april 2009 15:52

Tja, det var någon här som sa att man inte behövde oroa sig för hemsidan för att webmastern behövde lite tid att bli varm i kläderna bara. Tycker du fortfarande det ?

Ja, jösses ja vad Lena Tamms fina arbete nu går i graven.
Tydligen förändras hemsidan så mycket för att den ska bli lättare att uppdatera för de som ska sköta uppdateringarna framöver, men ska det behövas så radikala förändringar för det ??
Och alla fina foton på korrekta wheaten som också är borttagna, de förbereder väl sig för att visa upp sina egna ulltottar.
Glad blir man definitivt inte av att se hemsidan.

 
Ingen bild

Asta

11 april 2009 16:16

I det nya forumet så skyller man på förra webmastern för nedläggningen av gästboken. Man påstår att webmastern inte lämnat ifrån sig inloggningskoderna till gästboken. Det är dessutom en i nya styrelsen som kommer med dessa inkorrekta påståendena. Riktigt dåligt!!!

 
Ingen bild

Jag

12 april 2009 13:43

Jag bojkottar att anmäla mig till nya forumet så länge de har kvar att man måste logga in!!!
"Åsiktsfrihet måste man ha" sa de som klagade på förra styrelsen och skickade protestbrev till domare och dyl (dvs de som sitter i styrelsen idag).
Undrar vad som hade hänt ifall den förra styrelsen hade gjort så man var tvungen att logga in...Vilket liv de hade blivit på de som protesterade då (dvs de som sitter i styrelsen idag).......... Nej, ta bort att man måste logga in!!!

 
Ingen bild

Demokrati??

13 april 2009 00:24

Håller fullständigt med "Jag" om att bojkotta det nya forumet. Bra förslag! Hoppas att alla gör det. Att behöva "godkännas" för att vara med...är detta verkligen demokrati??? Var ska medlemmarna nu få göra sig hörda? Eller det är kanske det man inte vill???
Sedan blir hemsidan värre för var dag som går. Den är näst intill katastrof. Allt Lena Tamm gjort så proffsigt har raserats på mycket kort tid.

 
Ingen bild

Oförstående

13 april 2009 01:25

En normal intelligent person bör ju förstå att det inte handlar om att godkännas eller inte... samma förfarande har det varit med wheatenlistan och uppfödarlistan. Och det kan jag inte erinra mig om att det varit några protester runt. Det handlar inte om "godkännandet" Det är ju mer det som "Käth" skrev att komma åt inlägg som inte hör dit... och ja säkert i viss mån personangrepp. Så se det hela lite ur ett vuxet perspektiv istället för leta "fel" på de som sitter och rattar klubben just nu.
Angående hemsidan kanske man ska ha i åtanke, utan att förringa Lena Tamms arbete som har varit ypperligt, men hon byggde inte upp den på en dag, hon lärde sig allt eftersom. Och det med bravur. Det jag kan tänka är att det går att kopiera en hemsida och laborera och bygga om vid sidan av, och låta den som "är" leva tills det är dags för release för den nya. Så visst det är inte snyggt skött. Men alla ni som är så på hugget just nu, har ni inte mer att komma med än att klaga på administration på forumet och hur hemsidan skötts, så innebär det väl att att det bara är just det som ni som skriver på detta forum är missnöjda med just nu...? Och att det är de "viktiga" frågorna som far runt i luften...?
Och det är en intressant aspekt, tänker jag... dynamik uppstår, som jag ser det, när man har olika åsikter, då går det att komma framåt, men när alla tycker lika, då blir det stiljte. Att välja några ämnen som det hackas på, då blir det ingen dynamik, ett forum borde ju vara ett ställe där det finna dynamik, och tankar kan växa... Så upplever jag inte detta forum. Därmed har jag inte sagt att jag tror att klubbens nya forum kommer att fortleva med ett dynamiskt innehåll.

 
Ingen bild

Cal

13 april 2009 09:49

Oförstående
Jag förstår att du valt denna signatur. Som Stigfinnaren lät oss förstå så är det de officiella nyhetskanalerna som en diktatur först lägger beslag på och sensurerar.
Demokrati är ju yttrandefrihet!
Det är ju självklart att folk reagerar när denna så elementära grundsten redan efter ett par veckor i den nya regimen är omgjord och det fria ordet bortaget.

 
Ingen bild

Pisse-Nisses fru

13 april 2009 13:08

Håller med Cal, Jag, Besviken med flera. Hemsidan är en katastrof. Hittar ingenting där längre. Vi vill kanske inte vänta i flera månader på att ha en hemsida som fungerar och självklart så är det denna som ligger i fokus nu. Den måste fungera om vi ska kunna diskutera något annat, eller hur? Enda sättet att få den att fungera är väl att skriva om det.
Jag kan inte förstå varför man måste vara "godkänd" för att kunna läsa vad som skrivs på SWTK:s Wheatensnack, så var det inte innan då var du tvungen att vara medlem för att kunna skriva och det är stor skillnad.
Håller dock med dej "oförstående" på en enda punkt. Om hemsidan nu måste göras om så låt den gamla vara tills den nya är färdig. För tillfället är den nya en katastrof som man inte gärna vill hänvisa till.

 
Ingen bild

Jag

13 april 2009 16:36

Oförstående: Kära du...jag tycker att jag är "En normal intelligent person" som har helt normala åsikter....

 
Ingen bild

Stigfinnaren

13 april 2009 23:44

Jag har problem med att klura ut vad Oförstående menar med "en normal intelligent person". Skall det vara en normal person som också är intelligent, eller en intelligent person som också är normal?
Sedan delar jag inte åsikten som också Käth förde fram att inloggning är till för att skydda "vissa forum" från osmakligheter och virus - om man inte menar att "fel åsikter" är osmakliga och därtill är rädd att de smittar.
Men, låt oss inte fastna i detaljer.
Var hittar vi en alternativ hemsida för oss som nu känner oss vilsna? Vi som förut var för lata för att samla på oss information eftersom vi ändå hittade det mesta på hemsidan.
Var hittar vi en sida som kan samla upp den positiva energi som också finns hos alla oss som nu mets av allt "gnäller" här?
Jag delar fullständigt Oförståendes tanke om den dynamik som föds i att låta olika åsikter brytas. Om vi är oense med respekt för varandras åsikter och är villiga att låta oss förändras av vad andra för fram då kan något riktigt intressant hända.
Problemet är att "de styrande" inte signalerat något intresse för diskussion, åsiktsbrytning och liknande. Diktat har aldrig för utvecklingen framåt!
Alltså måste på något sätt en ny svensk Wheatensida skapas på nätet. Några som är intresserade att delta?

 
Ingen bild

Intressant

14 april 2009 12:40

Har själv gått och tänkt på precis samma sak som "stigfinnaren" gjort ! Att det behövs en ny wheatenhemsida på nätet, men mycket mer ordning,lättare att hitta info, och snabbare uppdateringar !!

 
Ingen bild

Annica

14 april 2009 13:08

Men herre gud, vad har hänt med hemsidan????? Den ser för j---- ut rent ut sagt! T.o.m Lenas fina bakgrund från Irland är ändrad, utdragen och suddig, samma väg som rasen är på väg eller?!

 
Ingen bild

Besviken

14 april 2009 13:16

Flera personer i den nya klubben gick ju bakom ryggen på den gamla klubben med sina egna idéer om rasen, så varför kan vi inte starta en egen hemsida för oss som vet hur rasen ska se ut ? Vi som kan och vet bäst ;-)
Med en gästbok eller liknande öppen sida för alla att diskutera i och läsa utan att man måste vara medlem i.
Endast en massa foton på korrekta wheaten och info om hur rasen SKA se ut. Lena kan väl fixa en proffsig sida åt oss ? ;-)

Ha ha, då lär det nog bli gnäll ;-)

 
Ingen bild

Mrs

14 april 2009 15:12

Ha,ha,ha... Jag förstår "Besviken" att du är lite ironisk men samtidigt är det en bra ide´. Kan man gå bakom ryggen på styrelsen utan något straff så borde det vara ok att göra det igen, eller? Kanske det beror på vem det är som gör det? Vi kanske ska testa?

 
Ingen bild

Chris

14 april 2009 18:15

Jag läste att man ville att vi skulle starta en ny hemsida. Det känns som en ypperlig ide. Vi vet ju att det finns resurser att göra det!
Efter Malmöutställningen där man såg ytterligheter av vår ras känns det som en naturlighet att dela på rasen, så att vi som vill föda upp valpar efter den Irlänska (FCI)standarden kan göra det utan att behöva konstruera om rasen med diskvaliserande fel.

 
Ingen bild

Mrs

14 april 2009 18:33

Jag är med :)

 
Ingen bild

Besviken

14 april 2009 20:18

Tja, ironisk kanske jag var utåt men inte innåt, där smiddes det planer minsann. Funderade till och med på ett namn vad den lilla föreningen/sällskapet/hemsidan kunde kallas för "Wheatensällskapet".
Föreningen för oss utstötta som alltid blir trampade på och överkörda när vi ska göra vår röst hörd om rasen och att den inte får förändras hur som helst.
Kostar inget att vara med, alla likasinnade som vill bevara rasens ursprung är välkomna att också dela med sig av sina egna åsikter om rasen, utan censur.

 
Ingen bild

Besviken

14 april 2009 20:27

Vart är raskompendiet på hemsidan ? Någon som hittat det i röran, eller har de tagit bort det helt ? Skulle inte förvåna mig, alla fina kort är ju redan borta sedan några dagar så varför inte slänga iväg det "hemska" raskompendiet också eftersom inte deras hundar är med.

 
Kickie Norrby ordf. Reg.Öst

Kickie Norrby ordf. Reg.Öst

14 april 2009 22:27

Region Östs hemsida har fått en ny layout som jag tror ni kommer att känna igen och tycka om. Även Gästboken kommer ni att känna igen och ni är välkomna att skriva i den.
Ett varmt tack till vår webmaster som vi är väldigt glada över att vi har.

http://http;//www.swtk.se/ost

 
Kickie Norrby ordf. Reg.Öst

Kickie Norrby ordf. Reg.Öst

14 april 2009 22:29

Länken fungerade inte så jag hoppas den är OK nu.

http://ost.swtk.se

 
Tin

Tin

14 april 2009 23:07

Med förväntan börjar jag bläddra i whetenbladet och varje gång blir jag lika besviken för det enda jag läser är hur fina och duktiga hundar det finns som vunnit priser efter sitt utseende på alla möjliga utställningar.
Har jag missat något eller har ni missat mig...en "vanlig" hundägare som har två ljuvliga wheaten men som har valt att göra små utflykter med kaffekorg, gå härliga skogspromenader och aktivera mina hundar på ett kul och spännande sätt än att visa upp dem på utställningar (för mig är mina hundar alltid snyggast ändå :)))
Eller det kanske är så att wheatenklubben inte är till för mig...oj då...missförstånd kanske ups!
Tips och ideér i vardagen är vad jag efterlyser där man delar med sig av kunskaper. En tidning att längta till med andra ord... där en vanlig hundägare och medlem, också är lika viktig för klubben!!!


http://tins.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mrs

15 april 2009 10:14

Till Tin vill jag säga vilken tur dina hundar har som har dej. Du bryr dej om dom och det är viktigast. Jag skulle också gärna se fler vardagstips i tidningen för man fastnar lätt i vardagen.
Och du med flera är viktiga! Utan "vanliga" hundägare skulle uppfödare inte finnas för "vanliga" hundägare är de flesta av oss.
Kanske du skulle skriva in till wheatenbladet om tips, det kanske är så att de inte vet vad som efterfrågas.

 
Ingen bild

Besviken

15 april 2009 10:20

Även om det inte är huvudklubbens hemsida så känns det ändå som att den har återuppstått på något sätt, härligt att se raskompendiet, bilderna, snygg och proffsig layout etc ! Tummen upp !
Kan det möjligen vara en viss Lena som hjälpt till ? ;-)

 
Ingen bild

Mrs

15 april 2009 10:32

Toppen med Region Öst:s nya hemsida :)
Den är snygg och igenkännande.

 
Kickie Norrby

Kickie Norrby

15 april 2009 11:47

Du har så rätt Besviken.
Vi har förmånen att ha Lena Tamm som webmaster i Region öst sedan några år, något som vi är mycket stolta, glada och tacksamma för :-)

http://ost.swtk.se

 
Ingen bild

o_o

15 april 2009 15:39

Jag ser att tjafset och den dåliga stämningen flyttat hit ist. Jag nog hänger det ihop med den förra styrelsen. Skönt att slippa allt det här i swtk:s gästbok.

 
Tin

Tin

15 april 2009 16:29

Till Mrs:

Tack för din kommentar!
Ska fundera på att höra av mig till wheatenbladet.

Jag måste bara sprida lite glädjande wheatensnack!
Lisa, Harry och jag har haft en solig och härlig dag. Vi har lekt med bollar i trädgården, jagat en ekorre som var snabbare än vi till Lisas besvikelse, letat gömda godbitar i trädgården, gått promenader och latat oss i solen. Va...kan det bli bättre?

http://tins.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Stigfinnaren

15 april 2009 22:35

Jag försökte skriva en kommentar i eftermiddags för att tala om hur glad jag blir när jag ser alltfler positiva och konstruktiva inlägg här. Tyvärr hängde sig datorn så "o_o" hann före. Inte för att jag tror att den signaturen hade påverkats av att ta del av mitt goda humör, men litet synd var det allt.
Jag sparar en del av det jag tänkte skriva till senare, men några tack måste jag ändå få med.

Besviken! Tack för förslaget om Wheatensällskapet. Jag gillar tanken...

Tin! TACK för att du flyttar fokus från alla problem till den rena glädjen i att ha hund -särskilt Wheaten förstås!

Lena Tamm! Tack för den nygamla hemsidan för Region Öst. Nu känner man sig hemma igen.

 
Ingen bild

Bläh

16 april 2009 11:52

Till "o_o" vill jag bara säga en sak. Tjafset och den dåliga stämningen fanns inte här på denna sidan tills du hittade hit. Den fanns på swtk´s sida förut men då var det mest anhängare till den "nya styrelsen" som stod för det.
Swtk´s gästbok, har den återuppstått??? eller menar du swtk´s wheatensnack??? kallar du den gästbok???

 
Ingen bild

Full upp men roligt

16 april 2009 12:07

Vill bara tala om att jag gillar denna blogg. Roligt att läsa varje dag, så tummen upp Chris.
Har varit vid havet idag och hundarna har doppat sina tassar för första gången i år men något helkroppsbad blev det inte, för kallt tyckte de! När vi kom hem fick de petflaska med godis i att leka med. Himla kul! Nu ligger de utslagna, förhoppningsvis, medan jag hinner dammsuga huset.
Neeej, ena hunden kom just nu i full fart sprang omkull vattenskålen, hela golvet flyter. Nu blir det akut utryckning med moppen istället!!!! Fick hon inte nog av bad innan.......

 
Ingen bild

Bea

16 april 2009 13:04

Håller med "Full upp men roligt" att denna blogg är rolig att läsa, särskillt Stigfinnarens underfundiga kommentarer ger smilbanden lite extra träning;-)
Undrar om signaturen har att göra med Chris Golf o Whiskey Club;-)

Usch nu har fästingplågan börjat på alvar, på med medel igen :-(

 
Ingen bild

Road ;-)

16 april 2009 15:32

Kul att ni använder namnet "Wheatensnack" som är namnet på Wheatenklubbens mailinglista som startades 25 mars. Inlägget som ni skriver era kommentarer till skrevs 3 april. Kan ni inte komma på något eget?

 
Tin

Tin

16 april 2009 16:12

God eftermiddag kära wheatenälskare! Här har dagen varit solig om än rätt kylig i vinden men vad katten gör det när man är en wheaten och älskar att ligga i trädgården och "ha koll på läget". Ja, nu är det inte så att jag är en wheaten ha ha...men mina hundar. Men om jag vore hund skulle jag nog vara en wheaten med tanke på min päls....förlåt...mitt hår, menar jag *ler*.

Ja det är sant Bea...nu har fästingarna vaknat. Jag har redan plockat bort 2 st på Lisa i går *suckar*

Vilket fästingmedel använder ni?

http://tins.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Besviken

16 april 2009 17:42

Kul att wheatenklubben har flyttat upp menyraden högst upp, precis som det ser ut på region östs hemsida.
Kan de inte komma på något eget ?
Även fotona som varit "försvunna" har nu återfunnits, kul !

 
Ingen bild

Pisse-Nisses fru

16 april 2009 18:06

Fästingplågan är här igen! Det enda positiva är att då vet vi att sommaren snart kommer.
Jag har använt halsbandet Scalibor men några av mina hundar har mått dåligt. De som kan får nog ha det i år igen för det fungerar bäst av allt som vi provat. Ett år prova vi ett naturhalsband men det var dålig effekt på det men min kompis tyckte det var ok. Finns det fler hundar som blivit dåliga av Scalibor?

 
Marie-Louise

Marie-Louise

16 april 2009 19:13

Det är faktiskt ganska många hundar som blir dåliga av Scalibor. Jag brukar faktiskt ta av det på natten. Jag tycker det är lite läskigt just med tanke på att många hundar blir dåliga.

http://mygganosirrah.bloggagratis.se

 
Kristina

Kristina

16 april 2009 21:22

Jag badar Sallie med PROB schampo och det fungerar bra. Ska vi tex resa iväg med husbilen eller vara ute mycket så droppar jag med Frontline ibland. Jag har använt Scalibor men det är så mycket gift i det och Sallie sover ju våra sängar ;) så jag tycker inte det är så bra.
Testa PROB det finns en olja också som är bra. Lycka till!!

http://kristinas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bea

17 april 2009 11:34

Jag använder också PROB schampo och hund deo och tycker det fungerar bra. Hade också en hund som blev dålig av scalibor så jag vågar inte använda det längre.

 
Kickie Norrby

Kickie Norrby

17 april 2009 12:33

Hej på er
Nu ligger utställningsagendan uppe på östs hemsida.
tack Lena

http://www.swtk.se/ost

 
Ingen bild

Hjortfot

17 april 2009 23:21

Chris. Efter att ha läst igenom din blogg så börjar man som totalt okunnig Wheatenägare bli lite orolig. Rasstandard hit och dit påminner om ett Tyskt fenomen på 30 o 40 talet, tyvärr även finns det senare påminnelser om detta. är det inte i grund och botten bäst att älska sin hund som den är eller ser ut. Givetvis skall man se till att hålla avarter och sjukliga inslag borta från rasen. Detta är ett tungt ansvar som vilar på uppfödarna. Men skall jag va ärlig så är det här med Whiskyklubben kanske det mest intressanta inslaget so far. Funkar det med minigolf? Det ät ju mindre ansträngande.

 
Ingen bild

Besviken

18 april 2009 10:51

Som så många andra hundägare så tar ni så ofta åt er trots att det gång på gång förklaras. Anledningen tror jag ofta är att ni just saknar kunnigheten i hundavel och lyssnar blint på vad era uppfödare säger, de uppfödare som tyvärr är de som hela tiden förändrar rasen och inte håller sig till rasstandarden.

Det är uppfödarnas ansvar att hålla sig till den rasstandard som finns, oavsett vilken renrasig hundras man föder upp. Dessutom domarnas plikt att döma efter rasstandarden, inte efter mode och eget tycke och smak.
Som sällskapshundar, agility, lydnad, bruks, flyball mm mm är det ingen som ifrågasätter hur de ser ut. Man kan inte styra aveln så att alla blir perfekta representanter för rasen i alla avseenden och de som inte är tillräckligt bra ska inte gå i avel, det finns andra områden som de är bättre lämpade för.

Varför blir jag inte förvånad att rasist, nazist, fanatiker kommer på tal varje gång ? Jag undrar bara varför man tar till så hårda ord ? Inte bidrar det heller till att bråken kan minskas betydligt ! Att jämföra bråket i rasen med att vara nazist är ju bara löjligt !

Om du Hjortfot tycker att det är självklart att avarter ska hållas borta från rasen så förstår jag inte varför du nämner ett "Tyskt fenomen på 30 och 40 talet" ??

 
Ingen bild

Chris

18 april 2009 11:11

Hej Hjortfot
Teethree banan är inte mycket längre än en minigolfbana så det klarar även en med klövar ;-)

 
Käth

Käth

18 april 2009 19:26

Tänk vad enkelt det är att tycka en massa saker när man kan vara anonym.
Vågar dessa anonyma tyckare inte stå för sina åsikter, eller??

http://irishwheaten.se

 
Ingen bild

Chris

19 april 2009 22:03

Käth och alla övriga som läser den här bloggen.
Öppenhet är ett signum för denna blogg, där man kan uttrycka sina tankar i text, antingen som annonym eller med sitt namn.
Det viktigaste är inte namnet utan att få uttrycka sin åsikt.

 
Ingen bild

Bea

20 april 2009 09:21

Satt i solstolen i helgen o läste årsboken. Intressant så nu ser jag ut som en kokt kräfta -ler-

Det var väldigt många kullar med bara ett par tre valpar i. Fundrar på varför det är så för det brukar ju var rätt många valpar annars eller.. Nån som vet?

 
Ingen bild

Fullt upp men roligt

21 april 2009 08:53

Hej Bea
Har faktikt inte tänkt på om det är skillnad från andra år men en tanke som slog mig är om det är speciella linjer som ger färre valpar eller...? Annars är det konstigt om det nu skiljer sej från andra år eller är det bara en tillfällighet.

 
Ingen bild

Chris

21 april 2009 15:50

Kickie fick en hjärtinfarkt igår kväll, hon är nyopererad och mår efter omständigheterna bra. Hon ligger på hjärtintensiven och har för närvarande ingen tillgång till internet eller telefon. Hon skickar hälsningar till er alla.

 
Tin

Tin

21 april 2009 16:14

Jag har tänkt på Kickie hela dagen...skönt att höra att hon är bättringsvägen.
Vad det kan bli tvära kast här i livet som vänder upp ner på ens vardag.

Ge henne en extra stor kram och hälsa från hela vår familj.

Ha det så gott ni kan.

http://Tins.bloggagratis.se

 
Kristina

Kristina

21 april 2009 16:29

Jag har också tänkt på Kickie och dig, Chris, hela dagen. Eftersom jag haft Jörgen på besök idag så fick jag beskedet på fm. Det är riktigt skönt att veta att allt har gått bra efter omständigheterna och att Kickie mår bättre. Jag hoppas hon kommer hem snart.

Till Er från oss......."GRUPPKRAM"

http://kristinas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

K

21 april 2009 16:37

Våra tankar går till Kickie och hoppas att hon snart är på bättringsvägen och hemma igen. Vi tänker på dej oxå Chris.

Något helt annat är en fråga om en sjukdom som heter Hypotyreos. Har aldrig hört talas om den innan men nu har en wheaten vi vet drabbats och den veterinären säger att sjukdomen är vanlig i rasen men SKK har inte med vår ras bland de som brukas drabbas. Någon som känner till Hypotyreos hos vår ras?

 
Ingen bild

Chris

23 april 2009 10:00

Idag får Kickie komma hem med ett hjärta som delvis är tillfixat. Den återstående operationen skall man göra den 7 maj.Njut av solen ät mycket grönsaker och behandala era kroppar väl för man har bara en.

 
Kristina

Kristina

23 april 2009 15:48

Ja, varför måste det drabba någon man känner innan man får en tankeställare. Det som hände Kickie fick iallafall mig att tänka över det här med min rökning. Jag kom lite märmare ett beslut, att sluta, men jag måste vara fullt motiverad annars är det väldigt jobbigt. Jag kommer dit bara det inte tar för lång tid.
Skönt att få höra att Kickie kommer hem till helgen. Det ska ju bli kanonväder och det njuter man ju bäst av hemma på altanen och bland vänner!!

Kram på er!!

http://kristinas.bloggagratis.se

 
Tin

Tin

23 april 2009 17:09

Vad härligt att höra att Kickie är så pigg att hon får åka hem. Ha en riktigt skön helg båda två och njut av sol, värme och avkoppling

Många kramar till er!!!

http://tins.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kickie

23 april 2009 18:53

Hej på er
Tack för allt stöd, hälsningar här, per telefon till Chris och mail. Dom värmer ända in i hjärtat.

Har nu varit hemma några timmar och det är härligt. Något vek o luggsliten men vid gott mod ;-)

 
Ingen bild

Marie-Louise W

24 april 2009 07:35

Skönt att allt gick bra. Njut av solen och värmen som skall komma till helgen.
Mvh Marie-Louise & Sirrah

 
Ingen bild

Kickie Norrby

25 april 2009 09:18

Hej K
Jag har heller aldrig hört talas om sjukdomen. Vet du några symptom osv?

 
Ingen bild

Besviken

25 april 2009 14:01

Hypotyreos har något att göra med sköldkörteln. Tror det stått i nått gammalt wheatenblad om just wheaten som har problem med sköldkörteln men om det är just denna sukdom vet jag inte. Här är en länk som jag hittade på nätet: http://www.animalartroclinic.se/Artiklar/Hypotyreos.htm

 
Ingen bild

K

26 april 2009 10:02

Precis hypotyreos betyder nedsatt sköldkörtel funktion. Symtom är diffusa som trötthet, frusen och allmänt hängig. Den hund jag vet har inga av dessa symtomen men fick utslag som inte gav med sig. Blev bättre på penicillin men efter 3 kurer gjordes en utredning.
Det jag reagerade på var att vetrinären sagt att det var en vanlig sjukdom på wheaten men SKK har inte med vår ras över högriskraser. Hoppas att vetrinären hade fel där! Den enda terrier som finns med är Aideleterrier övriga raser är Hovawart, mellan- o riesenschnauzer, shetland sheepdog.

 
Ingen bild

Kickie Norrby

27 april 2009 15:24

Det är inte detsamma som Adisons?
För det är väl också något med sköldkörteln?
Eller är jag helt fel ute nu?

 
Ingen bild

Stigfinnaren

28 april 2009 07:18

Addisons sjukdom är ett tillstånd med brist på binjurebarkshormonet kortisol (kallas också kortison). Symtomen är trötthet, lågt blodtryck, saltbalansrubbningar, diarréer och ev. buksmärtor. Addison är direkt livshotande (vilket hypotyreos bara är på lång sikt).
Bägge tilstånden räknas till de autoimmuna sjukdomarna (och wheaten har nog generellt mer av sådana).

 
Ingen bild

K

28 april 2009 11:51

Ägaren har fått den uppfattningen att hunden kan leva ett normalt liv med medicinering. Menar du att hypotyreos är livshotande på lång sikt eller är det bara om man inte medicinerar den blir "farlig"?

 
Ingen bild

Stigfinnaren

28 april 2009 16:01

K!
Slarvigt av mig. Man ska inte skriva kommentarer på väg till ett möte!

Hunden kan leva ett i övrigt helt normalt och mycket långt (och som jag tror också lyckligt) liv med både hypotyreos och Addison om man bara medicinerar den kontinuerligt. Det jag menade var att Addison är akut livshotande utan behandling medan hypotyreos oftast utvecklas ganska långsamt och det därmed vid den sjukdomen inte är lika bråttom att sätta in behandling.
Tack för att du tvingade fram ett förtydligande. Det är bara den som frågar som får svar!
Hoppas hunden mår väl!

 
Ingen bild

Chris

28 april 2009 20:56

Såg att det blivit en ny styrelse i Terrieklubben roligt att se en del bekanta ansikten ett stort lycka till!

 
Ingen bild

Pisse-Nisses fru

29 april 2009 10:39

Tog mej också en titt på styrelsen, de jag kände igen har mitt förtroende. Tummen upp och LYCKA TILL!

 
Ingen bild

Kickie

6 maj 2009 22:17

Imorgon skall dom spränga det andra blodkärlet i hjärtat.
Håll tummarna för mig då-

 
Ingen bild

Chris

8 maj 2009 08:34

Nu är Kickie sprängd och allt gick bra. Hon kommer hem idag med ett väl klappande hjärta och med en kropp som är rökfri. Så vad som gäller nu är närigsriktig mat frisk luft och motion.

 
Tin

Tin

8 maj 2009 09:28

Vad härligt!!!

Jag kan glädja er med att Lisa beter sig som en dräktig hund ;) Hon har kräkts och har svårt att äta på morgonen. Det funkar bättre med maten framåt kvällen.

Ha det gott!
Kram

http://tins.bloggagratis.se

 
Kickie

Kickie

8 maj 2009 20:49

Hej på er allihopa
Tack för alla mail, telefonsamtal m.m Det har känts väldigt skönt i dessa dagar.
Det har varit tufft för både Christer och mej och jag tror inte att vi riktigt än insett hur alvarligt det var.
På min blogg kommer jag så småningom berätta lite mer detaljrikt vad som hände.
Nu är jag hemma och det känns underbart.

http://kickie.bloggagratis.se

 
Dela rasen

Dela rasen

12 maj 2009 11:37

Någon skrev om att dela rasen.
Hittade den här sidan när jag var ute o surfade.

http://web.mac.com/lydiakearney/iWeb/Site/Welcome.

 
Ingen bild

dela rasen

12 maj 2009 13:20

Tydligen får inte hela adressen rum så här är den.
http://web.mac.com/lydiakearney/iWeb/Site/Welcome.html

 
Ingen bild

dela rasen

13 maj 2009 22:37

Om ni klickar på länken i mitt första inlägg så fattas html i adressen. Så om ni vill kan ni bara skriva in html efter welcome. uppe i adressraden istället för att skriva in hela adressen. Låter det krångligt? Ja, men sidan är rätt intressant, så försök.

 
Ingen bild

Bea

19 maj 2009 14:07

Har ni sett att man har plockat bort klubbens råd till domare på klubbens hemsida?
Det fanns tidigare under rasen

 
Ingen bild

Mix Dansk-Svensk Gårdshund

19 maj 2009 18:11

Chris skrev på ruggugglan under rubriken Blandis-Wheaten och tyckte att rasklubben skulle ta tag i detta problem, men det har den antagligen inte tid med, då det verkar vara deras motto att förstöra allt som den gammla styrelsen har byggt upp.
Det senaste är tydligen att man tagit bort klubbens råd till domarna på klubbens hemsida, men vad jag förstår så är kanske styrelsens ideal hur en Wheaten skall se ut inte så långt från en mix med golden.

 
Kickie Norrby ordf. Reg.Öst

Kickie Norrby ordf. Reg.Öst

19 maj 2009 21:34

Hej på er
Tyvärr har det visat sig att det ovan komentatorer skrivit är sant.
Sidan " Till dig som dömer rasen" är bort plockad från klubbens hemsida.
Jag tycker detta är väldigt tråkigt eftersom jag vet hur omtyckt den var av såväl officiella som inofficiella domare. Här kunde man gå in på klubbens hemsida och läsa om vad klubben tyckte var viktigt att poängtera.
Tills vidare ligger sidan på region östs hemsida.
Glöm inte att besöka vår hemsida lite då o då, det händer en hel del där.

http://http;//www.swtk.se/ost

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av chris - 17 oktober 2009 15:28

Idag fick snorre sitt sista cert och blev champion, det var extra roligt att han fick upprättelse efter den nedvärdering som han fick av vissa efter domarekonferans där han förevisades. Jag vill på Snorres vägnar tacka dom som hjälpte till med denna ...

Av chris - 3 oktober 2009 10:48

Har varit dålig på att skriva på min blogg men vi har haft tråkigheter i kenneln. Rosie som vi importerade från Irland för ca 1,5 år sedan har fått problem med ett öga linsen hade lossat. Man kunde inte rädda ögat utan var tvungen att operera bort de...

Av chris - 24 augusti 2009 21:17

Det har kommit till min kännedom att den nya styrelsen inte har skickat ut raskompendiet till domare som skall döma. Detta trots att det är ett årsmötesbeslut. Vad är medlemmarnas röster värda???   Chris   ...

Av chris - 24 augusti 2009 21:08

 Detta mail låg i min brevlåda.   Antal anmälningar till olika domare:I går Wheatenfestivalen, Södertälje: Gay Dunlap, 82 anmäldaI dag Stockholm: Göran Bodegård, 28 anmälda29 aug Tånga Hed, Susan Kealy, Irland, 77 anmälda5 sept Böda, Dominick Harris,...

Av chris - 18 augusti 2009 17:59

Många säger att kläderna har hängt i garderoben o krympt, i min är det tvärt om. I början av mars kände jag att min kropp hade blivit alldeles för vid, det gick fortare att gå över mig än att gå runt mig, jag tänkte att något måste göras. Glad påheja...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards